Γεμιστά με ρύζι

Υλικά:

10 πιπεριές για γέμισμα

5 ντομάτες για γέμισμα

4-5 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα

½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

3/4 ποτηριού ελαιόλαδο

15 κουταλιές σούπας ρύζι νυχάκι( αν είναι μεγάλες οι πιπεριές και οι ντομάτες 1 ½ κουταλιά για κάθε γεμιστό)

αλάτι , πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τι κόβουμε εκεί που είναι το κοτσάνι , αλλά όχι μέχρι το τέλος για να μην κοπεί το καπάκι, και καθαρίζουμε από μέσα τα σποράκια.
  • Κόβουμε και το καπάκι από τις ντομάτες με τον ίδιο τρόπο και τις καθαρίζουμε από μέσα, κρατώντας το εσωτερικό τους κάπου στην άκρη.
  • Τοποθετούμε τα γεμιστά όρθια σε ένα ταψάκι.
  • Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το ρύζι, τις ντομάτες , το 1/2 λάδι, τον μαϊντανό , το δυόσμο,  τα κρεμμύδια , το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα γεμιστά μας, έως τα 2/3 περίπου και σκεπάζουμε με τα καπάκια.
  • Τρίβουμε τη ντομάτα που κρατήσαμε στην άκρη, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό( ίσως και λίγο παραπάνω) αλάτι, και το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε τα γεμιστά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2  ώρα .

Θρεπτική αξία ανά μερίδα :

Θερμίδες:  134  kcal

Πρωτεΐνη: 1,5 g

Υδατάνθρακες: 11,8 g

Λίπη: 9 g