Υλικά:
10 πιπεριές για γέμισμα
5 ντομάτες για γέμισμα
4-5 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
15 κουταλιές σούπας ρύζι νυχάκι( αν είναι μεγάλες οι πιπεριές και οι ντομάτες 1 ½ κουταλιά για κάθε γεμιστό)
αλάτι , πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τι κόβουμε εκεί που είναι το κοτσάνι , αλλά όχι μέχρι το τέλος για να μην κοπεί το καπάκι, και καθαρίζουμε από μέσα τα σποράκια.
- Κόβουμε και το καπάκι από τις ντομάτες με τον ίδιο τρόπο και τις καθαρίζουμε από μέσα, κρατώντας το εσωτερικό τους κάπου στην άκρη.
- Τοποθετούμε τα γεμιστά όρθια σε ένα ταψάκι.
- Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το ρύζι, τις ντομάτες , το 1/2 λάδι, τον μαϊντανό , το δυόσμο, τα κρεμμύδια , το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα γεμιστά μας, έως τα 2/3 περίπου και σκεπάζουμε με τα καπάκια.
- Τρίβουμε τη ντομάτα που κρατήσαμε στην άκρη, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό( ίσως και λίγο παραπάνω) αλάτι, και το υπόλοιπο λάδι και περιχύνουμε τα γεμιστά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα .
Θρεπτική αξία ανά μερίδα :
Θερμίδες: 134 kcal
Πρωτεΐνη: 1,5 g
Υδατάνθρακες: 11,8 g
Λίπη: 9 g