Υλικά:
500γρ. κοφτό μακαρονάκι
600-700γρ. χταπόδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. αλάτι
5 δαφνόφυλλα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1-2 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
- Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω με το κρασί στη χύτρα. Βράζω 15 λεπτά και το κόβω σε μικρά κομματάκια.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζω 1 ½ λίτρα νερό και προσθέτω το χταπόδι σε κομματάκια, το κοφτό μακαρονάκι , και όλα τα άλλα υλικά. Βράζω για 10- 15 λεπτά. Βγάζω τα δαφνόφυλλα και είναι έτοιμο.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Θερμίδες: 633 kcal
Πρωτεΐνες: 45 g
Λίπη: 33 g
Υδατάνθρακες : 39 g