Μακαρονάκι κοφτό με χτάποδι

Υλικά:

500γρ. κοφτό μακαρονάκι

600-700γρ. χταπόδι

1 κ.γ. ζάχαρη

1-2 κ.σ. αλάτι

5 δαφνόφυλλα

1/2 κ.γ. ρίγανη

1-2 σκελίδες σκόρδο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:

  • Πλένω καλά το χταπόδι και το βάζω με το κρασί στη χύτρα. Βράζω 15 λεπτά και το κόβω σε μικρά κομματάκια.
  • Σε μια κατσαρόλα, βράζω 1 ½ λίτρα νερό και προσθέτω το χταπόδι σε κομματάκια, το κοφτό μακαρονάκι , και όλα τα άλλα υλικά. Βράζω για 10- 15 λεπτά. Βγάζω τα δαφνόφυλλα και είναι έτοιμο.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Θερμίδες: 633 kcal
Πρωτεΐνες: 45 g
Λίπη: 33  g
Υδατάνθρακες : 39  g