Υλικά:
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλ. ρύζι
λίγο άνηθο ή μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τις ντομάτες, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
- Ρίχνουμε το ανάλογο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 ΄.
- Σερβίρουμε με χυμό φρέσκου λεμονιού.
Θρεπτική αξία ανά 100 g :
Θερμίδες: 113 kcal
Πρωτεΐνη: 2,6 g
Υδατάνθρακες: 7,7 g
Λίπη: 8 g