Υλικά:

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Μερικά  φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

2 ντομάτες  ψιλοκομμένες

1  φλ. ρύζι

λίγο άνηθο ή μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το  κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τις ντομάτες, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι.
  • Ρίχνουμε το ανάλογο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 ΄.
  • Σερβίρουμε με χυμό φρέσκου λεμονιού.

Θρεπτική αξία ανά 100 g :

Θερμίδες:  113  kcal

Πρωτεΐνη: 2,6 g

Υδατάνθρακες: 7,7  g

Λίπη: 8 g