Τορτίγια (8 μερίδες)

Υλικά:

  1. 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 80 ml νερό
  3. 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι
  • Ρίχνουμε το νερό
  • Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη απ’ τα χέρια
  • Αφήνουμε 20 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί
  • Κάνουμε τη ζύμη 8 μπαλάκια
  • Ανοίγουμε με πλάστη τα μπαλάκια, ώστε να γίνουν λεπτά φύλλα, όπως οι κρέπες
  • Τηγανίζουμε χωρίς λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι

Θρεπτική αξία ανά τορτίγια:

Θερμίδες: 76 kcal

Πρωτεΐνη: 3 g

Υδατάνθρακες: 16g