Υλικά:
½ κούπα ωμό ρύζι
1 κούπα ωμές φακές
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
1½ κούπες πολτός τομάτας
1 κ. γ. ρίγανη
1 κ.γ. βασιλικός
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρεμμύδι καθώς και την τομάτα, το βασιλικό, το σέλινο, το καρότο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήστε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σε ένα ταψί αναμείξτε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Εάν χρειαστεί προσθέστε αλάτι ή και πιπέρι. Σε 30-40 λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα :
Θερμίδες: 200 kcal
Πρωτεΐνη: 9,5 g
Υδατάνθρακες: 36 g
Λίπη: 2 g
Φυτικές Ίνες: 7 g