Υλικά:

1 μεγάλο λάχανο άσπρο

2  κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

1/2 κουτί ντοματοπολτό

1 φλυτζάνι  ρύζι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τ ο λάχανο εξωτερικά και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάχανο.
  • Μόλις μαραθούν προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να μην κόψει το βρασμό του φαγητού. Μετά ρίχνουμε μέσα τον ντοματοπολτό , και  ανακατεύουμε καλά,  προσθέτουμε το  αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει καλά.
  • Μόλις  μαλακώσει πολύ καλά το λάχανο, ρίχνουμε  και το ρύζι. Το αφήνουμε στην φωτιά, έως ότου γίνει και το ρύζι .

Θρεπτική αξία ανά 100 g :

Θερμίδες: 109  kcal

Πρωτεΐνη: 1,4 g

Υδατάνθρακες: 7,9 g

Λίπη: 8 g