Υλικά:
1 κιλό σουπιές
6 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
3 κ. σ. πολτό ντομάτα
αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τις σουπιές, τις κόβουμε σε κομματάκια και τις πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, για να μην ξινίζει μετά το φαγητό από την ντομάτα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις σουπιές. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας. Τις αφήνουμε για πέντε λεπτά να πάρουν 1-2 βράσεις.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μάραθα και ψήνουμε για 20 ακόμα λεπτά με κλειστό καπάκι κατσαρόλας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας μήπως χρειαστεί περισσότερο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Θρεπτική αξία ανά 100 g :
Θερμίδες: 143 kcal
Πρωτεΐνη: 10 g
Υδατάνθρακες: 2.3 g
Λίπη: 10.5 g